bartenstein-piano-facebook bartenstein-piano-LinkedIn bartenstein-piano-youtube bartenstein-piano-google+ bartenstein-piano-soundcloud
☰ Menu

Het klimaat in uw piano / vleugel

De temperatuur en de luchtvochtigheid in en rondom uw piano bepalen de conditie van het hout in uw piano, en dus van bijvoorbeeld de zangbodem. Schommelingen in luchtvochtigheid en temperatuur maken dat al het hout uitzet of krimpt, iets wat van grote invloed is op de klank en het touché van uw piano, en iets wat u daarom altijd zoveel mogelijk moet voorkomen. Vocht- en temperatuursverschillen zijn de grootste oorzaak van het ontstemmen van uw piano en het ontstaan van problemen tijdens het spelen, en na verloop van tijd, grote schade aan uw instrument.

Wij bieden de volgende accessoires en systemen aan die u kunnen helpen bij het behoud van uw piano:

Hygrometer

U kunt bij ons twee eenvoudige hygrometers kopen:
Voor €7,95 heeft u een eenvoudige kleine klassieke hygrometer
Voor €19,85 krijgt u een modern vormgegeven elektronische hygrometer en thermometer in één die ook magnetisch te bevestigen is:

Life-Saver Systeem van Dampp Chaser

Het Life Saver systeem is het enige bekende piano klimaatsysteem wat de luchtvochtigheid echt continu op het goede peil houdt. Wij raden iedereen die echt van zijn of haar piano houdt van harte aan dit systeem als eenmalige investering in te laten bouwen. Onze ervaring is dat het systeem zichzelf terugverdient doordat het veel problemen zoals vastlopende toetsen en mechaniekonderdelen helpt voorkomen en u daardoor enorm op de kosten van onderhoud (en vaak ook stemmingen) bezuinigt.
Het systeem is zowel voor piano's als vleugels verkrijgbaar en kan ter plaatse ingebouwd worden.

Piano bankjes en krukjes

Wij kunnen u diverse modellen pianokrukjes, pianobankjes, en zelfs pianostoelen leveren. Zowel hoogglans krukken als matglans, gecapitonneerd, met leren of neplederen bekleding, in wit, zwart, of verschillende houtsoorten uitgevoerd. Als wij het niet standaard kunnen leveren gaan we graag voor u op zoek naar een leverancier die het wel heeft.
Nieuwe pianobankjes zijn leverbaar vanaf ongeveer €200,-

Vraag het Bartenstein Piano:
 06-40809088
 Veelgestelde vragen...