bartenstein-piano-facebook bartenstein-piano-LinkedIn bartenstein-piano-youtube bartenstein-piano-google+ bartenstein-piano-soundcloud
☰ Menu

Uw piano goed geregeld

Iedere piano en vleugel heeft onderhoud nodig. Regelmatig onderhoud. Een deel van dat onderhoud bestaat uit pianostemmen, maar een ander belangrijk deel van uw piano onderhoud bestaat uit het afregelen van de mechaniek onderdelen in uw piano.
Onder invloed van de luchtvochtigheid en de temperatuur, en door de geleidelijke slijtage die veroorzaakt wordt door het pianospelen worden langzamerhand allerlei vilten, metalen, en houten onderdeeltjes verder ingedrukt, afgesleten, uitgezet, ontwricht, en losgetrild. Om te voorkomen dat onderdelen vast lopen, of juist veel te los komen te zitten, en om te zorgen dat de onderlinge verhoudingen in het mechaniek van uw piano goed afgesteld staan, is het belangrijk dat u een pianostemmer hebt die bij elke stembeurt ook even naar de staat van het instrument kijkt en u op tijd waarschuwt als er actie moet worden ondernomen.

Wanneer wij uw piano afregelen

Gemiddeld genomen is er om de 5 a 6 jaar een kleine of grote onderhoudsbeurt nodig om uw piano in conditie te houden. Wij controleren bij iedere stemming de meest voorkomende afwijkingen op de belangrijkste punten van het mechaniek en het klavier van uw piano. Op die manier kunnen wij vrijwel altijd op tijd aangeven wanneer uw piano aan onderhoud toe is. Het afregelen van een pianomechaniek en dat van een vleugel gebeurt vrijwel altijd op locatie. De tijd die dit in beslag neemt varieert van 3 tot 8 uur. afhankelijk van de werkzaamheden.