bartenstein-piano-facebook bartenstein-piano-LinkedIn bartenstein-piano-youtube bartenstein-piano-google+ bartenstein-piano-soundcloud
☰ Menu

De perfecte pianostemmer

U bent op zoek naar een pianostemmer. Maar... het mag niet zo maar een pianostemmer zijn. Hij moet uw piano of vleugel weer op toon kunnen krijgen als hij ontstemd is, natuurlijk, maar hij moet ook weten hoe hij die vastzittende toets in het lage gedeelte van uw piano weer spelend kan krijgen. En dat kreunende bijgeluid... ergens in de kast van de piano, dat moet hij er ook uit kunnen halen. Uw pianostemmer moet u kunnen vertellen waarom uw piano zo zwaar lijkt te zijn gaan spelen in de loop der jaren, en hij moet het kunnen verhelpen.
U zoekt er een die met uw piano begaan is; er een band mee heeft. Het liefst een rustige pianostemmer die net zo goed naar u kan luisteren als naar uw instrument, maar u moet er tussendoor ook wel een goed gesprek mee kunnen voeren!
Een man (of vrouw) die zich volledig in zet om uw piano zo mooi te laten klinken en zo fijn te laten spelen als maar enigszins mogelijk is, en die er voor zorgt dat u zo lang mogelijk van uw instrument kunt genieten.

Herkent u zichzelf hier een beetje in? Dan zoekt u geen perfecte pianostemmer... U zoekt gewoon een goede pianotechnicus.

Pianostemmen: een mysterie of een makkie?

Veel mensen die een pianostemmer aan het werk zien hebben geen idee wat er nou eigenlijk voor hun ogen plaatsvind. Anderen die al wat meer kennis hebben van de verschillende onderdelen van een piano denken soms: "het ziet er helemaal niet zo moeilijk uit...misschien kan ik dat ook wel?"

De waarheid is dat het niet zo moeilijk is om te omschrijven wat een pianostemmer doet, maar des te moeilijker om het zelf te doen, en zonder gedegen kennis en oefening (en dan zeggen ze wel eens dat je er een paar honderd gestemd moet hebben om het een beetje in de vingers te hebben en uit ervaring zou ik zeggen dat dat wel zo ongeveer klopt) kan het zelfs grote schade aan een piano of vleugel toebrengen!

Vraag het Bartenstein Piano:
bartenstein-piano-telefoon tel:+316-40809088
bartenstein-piano-lamp Veelgestelde vragen...