bartenstein-piano-facebook bartenstein-piano-LinkedIn bartenstein-piano-youtube bartenstein-piano-google+ bartenstein-piano-soundcloud
☰ Menu

Piano transport in heel Nederland

Wij verzorgen transporten voor bestaande en nieuwe klanten, zoveel mogelijk binnen een straal van 60 kilometer rondom Utrecht, maar soms ook daarbuiten. Gelijkvloers verhuizen van uw piano of vleugel doen wij meestal zelf. Ook met maximaal drie traptreden hoogteverschil hebben wij geen probleem.
Voor speciale piano transporten naar hoger gelegen of moeilijk bereikbare locaties maken wij dankbaar gebruik van de diensten van collega's die hierin gespecialiseerd zijn zoals Jaap Blauwendraat Piano Service, Wernken de Haan, en Griffioen Transport.

Wij zorgen voor uw instrument alsof het onze eigen piano was, dus u kunt het met een gerust hart aan ons toevertrouwen. Voor u het weet staat het op zijn bestemming alsof het nooit ergens anders gestaan heeft.

Wanneer komt de pianostemmer?

Meestal is een piano ontstemd na een transport. Wilt u hem gestemd hebben? Geen probleem! Geeft dit van tevoren even aan dan zorgt onze pianostemmer er voor dat hij weer mooi op toon staat. Wanneer het om een concert gaat moet de piano kort voor en eventueel direct na het transport gestemd worden. Het gaat dan meestal om een tijdelijke locatie. Als een piano voor langere tijd ergens komt te staan, zoals bij een verhuizing in het nieuwe huis bijvoorbeeld, dan raden we u aan de piano eerst enkele weken te laten acclimatiseren in de nieuwe ruimte.
Een stemming die na enkele weken wordt uitgevoerd blijkt meestal stabieler te zijn dan wanneer de pianostemmer meteen aan de slag gaat.

Toch liever zelf een piano vervoeren?

Een piano transport is een hele klus en kan het beste onder leiding van ervaren transporteurs worden gedaan. Toch komt het voor dat mensen het liever zelf doen. Wij denken dat het goed is om hier even de belangrijkste zaken te behandelen die bij een piano transport komen kijken.
Voor een veilig transport zorgt u voor:

Voordat u de piano gaat vervoeren dient u te controleren of er zich geen losse onderdelen of potjes met water of iets dergelijks in de kast bevinden. Voor details over het demonteren van de kast verwijzen wij u naar onze DIY piano demontage instructies.
Wat u ook even moet bekijken is of de bodem van de piano vlak genoeg is om hem op een karretje te zetten zonder dat deze gaat kantelen. Bij sommige piano's is het nodig om een plankje aan de voor of achterkant tussen de piano en het karretje te plaatsen om hem stabiel te maken.
Er zijn twee gebruikelijke manieren om een piano op zijn karretje te zetten:

Begeleidt de piano met twee personen naar de wagen of aanhanger, en spreek duidelijk af wie op welk moment kracht zet en wie stuurt. Let ook op dat u als de piano begint te kantelen nooit een piano in uw eentje probeert tegen te houden!
Zet een piano altijd op de volgende manier vast:

Als u deze instructies van tevoren goed doorleest is het in principe mogelijk om zelf veilig een piano transport uit te voeren. Maar zoals u waarschijnlijk begrijpt aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele complicaties, ongelukken, of schade in welke vorm dan ook die voortvloeit uit het al of niet volgen van deze instructies tijden het zelf transporteren van uw piano. Wij raden iedereen die die mogelijkheid heeft dan ook aan gebruik te maken van een professionele piano transport service.
Voor het vervoeren van vleugels bieden wij geen instructies omdat wij er van overtuigd zijn dat dit door ervaren transporteurs dient te worden uitgevoerd.